Vi bytte "hus & hem" mot hav & båt

Blogg

Nu har strax April månad passerat med fullgas och samma fart har det varit ombord på Lewanna också. 

Teak däcket är fixat efter många timmars arbete på knäna men nu ska det hålla ett tag till för sol vind och saltvatten.

Solcellerna är på plats så nu kommer vi att klara oss bra utan landström , bra det för nu kommer vi att ligga mycket mer på svaj än tidigare.

Jag kommer att lägga ut bilder på det arbete vi gjort ombord lite senare och i omgångar så ni får se hur fin Lewanna är med sitt nya däck  m.m. :) Jag lägger bilderna under fotoalbum April !!

 

Det har hänt ganska mycket sedan jag skrev sist men jag får allt korta ner texten lite , för om bara några minuter så kommer jag att bli utan internet . 

Vi har haft besök från iskalla nord, min bror med familj kom ner till oss i början av April, det var så mysigt att få rå om dem ett tag, men det var förfärligt när de skulle resa hem igen.

Med hyr bil har vi tagit oss runt ön  och med vår egen privat chaufför Sven som proffsigt och säkert kört på "rätt sida" på vägen fick vi uppleva många fina ställen som man kanske inte hittar som turist på ön.

Sven och Ia har "dammsugit" ön och vet vart pärlorna finns , så tack kära ni !!

Malta har varit en bra vinterförvaring för både Lewanna och hennes besättning , det kommer att bli svårt att lämna alla våra vänner här på ön som vi haft så mycket roligt tillsammans med.

Vi har haft en härlig tid här och fått en liten inblick i hur livet på Malta kan se ut. 

Stora portioner av livsglädje och mycket mindre av stress , glada och tillmötesgående… men det finns förståss motsatsen också men det är bara att le åt dem så brukar det lösa sig :)  

 

Katterna på marinan har vi förälskat oss i och vi har hjälpt till att ge alla lösa/vilda katter på Manoel Island färskt vatten varje dag.  Det känns skönt att kunna hjälpa de små liven , Stefanie som hon heter är en djurvän av STORA mått som frivilligt och utan ersättning matar alla dessa katter. 

För att få ner antalet så hjälper hon till att fånga in dem för kastrering och om någon blir skadad eller sjuk så kör hon dem till veterinären . Underbara människa !!

 

Nu står vi inför ytterligare avsked  ….som tur är har våra goda seglar vänner från Stockholm Beppe och Lena anlänt och de ska följa med oss nu ,så kanske det blir lite lindrigare att segla ut ur hamnen när de är med !! 

Det var ett oväder som drog fram över ön när de kom ner, det blåste 22m/s och samma dag skulle Lewanna sjösättas men vinden satte stopp för det. Hamnen var som en kokande kittel , det var så stökiga vågor ända långt in i viken så en liten segelbåt slet sig och personal från marinan fick ut och hämta hem henne. Så i Lördags lugnade vinden ner sig och vi fick en ny tid och allt gick så smidigt. Nu ligger vi vid ponton bryggan med utsikt över Gzira och Sliema. 

Väder rapporter kollas för fullt och navigations utrustningen är på plats igen. 

Riggen är checkad och seglen är där dom ska vara. 

Tillsammans med några av våra goda vänner gjorde vi en härlig kvällstur in i Vallettas Grand harbour. 

Det sista pysslet med båten är snart klart och Lena och jag har handlat mat så det ska räcka till Sicilien och säkert mycket längre än så :) det är bara ett sista shoppingstopp hos Johnny vår egen frukthandlare som ska göras innan vi är klara .

Vår plan är att vi i morgon tisdag släpper tamparna och styr mot Sicilien!

 

Allt gott till er alla 

 

 

 

Senaste kommentarer

18.10 | 20:23

Åh så liten hun var da😄

25.07 | 22:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". ...

16.07 | 11:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker kö...

22.06 | 18:35

Hello Daan & Ulrike We are missing you at Aktio, but our project on AquaSu...