Vi bytte "hus & hem" mot hav & båt

Blogg

Malta :)

Härligt att vara tillbaka . Det har gått lite drygt en vecka sedan vi kom och vi har hunnit med att träffa vänner, ätit gott  & gått  igenom Lewannas "Att göra" listor. 

Det är ett "hav" av båtar som ligger uppställda på Manoel Island yacht yard , när vi lämnade Lewanna var hon nästan ensam på betongen.

Och kattungarna som också bor på plattan, de som busade runt båten har växt upp till ståtliga killar, tackvare djurvännen som jobbar på kontoret som matar dem varje dag.

 Nu börjar vi att hitta riktigt bra här i Gzira där vi bor, trots ett "virrvarr" av gator som liknar varandra och till en början nästan krävde en GPS för att hitta hem.

Bara runt hörnet från den stora huvudgatan finns det så många små service butiker med allt man behöver. 

Vi såg dem inte först för de är nästan bara en smal dörr in i väggen. Här är det lite mer blygsamt inte som hemma med stora färgglada skyltar som visar vad man vill sälja. 

Det är så roligt att se hur de lyckas att klämma in ett sortiment liknande en ICA Supermarket på 25 kvm , det är så smalt mellan hyllorna att man river ner varorna med kroppen om man inte går på tvären. Här utnyttjar man takhöjden maximalt , varorna stod så högt att en stege behövs för att få ner dem…

 

Båten är ny duschad , behövdes verkligen hon såg ut som hon blivit sand blästrad . Men nu glänser hon igen på utsidan, bara resten kvar då ….nya hyresgäster flyttade in när vi var borta nämligen Familjen Cockroach ja, det var nog hela släkten. 

Det var väl egentligen väntat, vi har klarat  oss väldigt bra hittills från ovälkomna småkryp. Men i  morgon får de se sig om efter nytt boende , då börjar vi total saneringen.

Solen skiner från blå himmel och havet är fortfarande 22° så det är inte så synd om oss precis. Svårt att tänka sig att det snart är jul men vi ser att juldekorationerna kommit upp i palmerna och mellan husen men de har inte tänt dem än !!  

 

Hoppas ni har det gott allihop och hinner njuta trots julbrådskan 

26. nov, 2012
1

Senaste kommentarer

18.10 | 20:23

Åh så liten hun var da😄

25.07 | 22:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". ...

16.07 | 11:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker kö...

22.06 | 18:35

Hello Daan & Ulrike We are missing you at Aktio, but our project on AquaSu...