Vi bytte "hus & hem" mot hav & båt

Puerto Mogán

sommartid...

Så härligt att få flytta fram klockan, ja i alla fall visarna på den ! Det finns ju inte någon tid sägs det, men det är så skönt att kvällarna är ljusa längre . 

Havet har så underbara färger, hit ner till den steniga stranden går jag varje dag. Här är man så gott som ensam.

en bild ...

Här bor vi nu med utsikt mot kajen och den norska bryggan

Tillbaka i lilla Venedig

Denna gång fick vi inte plats på den "Svorska" bryggan men vi ligger bra här ute på piren med, även om det blir lite längre att gå när man ska handla mm. 
Men vi använder vår "lillbåt" och kör rakt över till våra vänners brygga och lägger till där när det är mycket att bära. 

Fördelen med denna båtplats är att det gungar så där lite lagom hela tiden, kanske att mina sjöben tränas på detta sätt när man slinger lite hit och dit när man rör sig ombord.

En eventuell nackdel då, skulle vara att när charterbåtarna som kommer in och ska lägga till på platsen bredvid oss, backar in och ställer sig på tvären med en duns i värsta fall flera dunsar innan man hinner upp och stoppa emellan en fender, tills de fått ordning på sina mooringlinor och tampar ....phu! Men oftast går det ju bra.

Vi har hunnit med en del båtfix sedan vi kom hit igen, bla. har kylskåpsluckorna som varit lite otäta och ofräscha fått sig en rejäl omgång av kapten som slipade, målade och satte dit ny tätning - vips var de som ny igen :) Tusen Tack för det!

Så har vi stuvat om och plockat igenom skåp och lådor för att efter nio månader ombord börjar vi äntligen känna hur man vill ha det eller bör ha det för att det ska vara så smidigt som möjligt för alla. Men det finns mer att göra...vi tar lite i taget :)

Så har vi haft oväntat besök från Sverige närmare bestämt från vår "gamla hemby" Övermora.  Jag såg dem på håll och tänkte att det var lustigt hur lik de var våra grannar där hemma .....och visst var det de  :) Det handlar om ögonblick, de hade lika gärna kunnat passera utan att jag sett dem. Hej hopp, vi hann med en kaffekopp ombord på Lewanna innan de skulle resa vidare.

Här lägger det till en motorbåt lika stor som färjorna, segelbåtarna som försvinner bakom är från 45 fot och uppåt :))

Senaste kommentarer

18.10 | 20:23

Åh så liten hun var da😄

25.07 | 22:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". ...

16.07 | 11:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker kö...

22.06 | 18:35

Hello Daan & Ulrike We are missing you at Aktio, but our project on AquaSu...