Vi bytte "hus & hem" mot hav & båt

Blogg

Malta Februari -Mars !

Starka vindar, hagel skurar och stört regn har vi bjudits på i omgångar nu .Härom dagen hade vi faktiskt vindar upp till 24m/s .

 Vi var tvugna att hålla i oss när vi rörde oss på däck och det var ett öronbedövande slammer och tjut från riggarna , när det blåser så här starkt blir våra fyrfota vänner väldigt oroliga och extra vaksamma . Då blir katternas lunch lite av "grab´n go" kan man säga.

 Under sportlovet passade vi på att resa till Sverige igen , vi ville känna lite på den riktiga vintern och uppleva den vita snön. Faktiskt så längtade vi också efter att få elda i spisen och känna den där sköna stugvärmen. Mysiga dagar blev det tillsammans med familj och goa vänner , tack alla för det :)

Här på Malta har det ju varit väldigt fuktigt och rått de sista månaderna, men nu så har nog våren fått fäste , 23° idag och strålande sol…..de vi pratat med säger att stormen vi hade här i förra veckan skulle vara den sista och att det nu vänder och går mot vår på riktigt. 

Lewanna står så stadigt med sina stöttor runt sig, vi kan röra oss hur som helst och det märks inte, hon står benhårt stilla.

Nu har vi flängt omkring på däck i flera dagar och slipat , putsat och gnott på teak däcket och relingen som får sig en rejäl ansikts lyftning.

Alla små rostfria detaljer som sitter i vägen vid  slipningen har skruvats bort och hamnat i ett  uppfriskande och välgörande syra bad, så nu skiner det och ser ut som nytt igen. Jo då, det behövdes allt lite autosol också innan man kunde spegla sig :)

Rostfritt förresten ,vad är det för något ..känns lite som att det skulle platsa under falsk marknadsföring eller vilseledande reklam!  

Slipdammet virvlar in överallt och den svarta nåten har en förmåga att fastna på precis allt  till och med på saker man inte ens har rört vid. 

Men det är som Dan säger, det är bara att fortsätta putsa , slipa och se glad ut .

I dag blev babord sida nåtad och i morgon fortsätter vi med styrbord sida som först ska slipas ordentligt.  

Och vi ser inte bara glada ut vi är det på riktigt, för nu är vi snart i sjön igen ….sjösättning är bokad och Lewanna åker i plurret den 25 April . 

Det är lite mer som ska fixas innan dess men det ska nog hinnas med, fler solceller ska monteras och så ska skrovet plus all annan gelcoat putsas, plus andra små saker som att byta gångjärn som gett upp på skåp och toalett sitsar. mm.mm. 

Äntligen har ränderna gått ur ……nu är alla dynorna och gardiner enfärgade och Beneteaus grön randiga har fått gjort sitt och tackat för sig. 

Visst  var de väl okej ett tag , men det blir som lite lugnare med enfärgat och nu känns det som om vi fått mer plats också.

 Hittade en liten firma här i Gzira som syr kapell och dynor och priset fick avgöra om vi skulle få jobbet gjort eller om vi skulle sy själva men vi bestämde oss för att lämna bort det. Det var tur det för nu kan vi koncentrera oss på teakdäcket och så hinner vi fortsätta att byta ut alla halogenlampor till LED. 

Allt för att få ner strömförbrukningen, med de två nya solcellerna på 50W st kommer vi att kunna ladda ca: 300W totalt vid full solstyrka. 

Då räknar vi med att  det ska räcka till att köra både watermaker , kylskåp och diverse navigations utrustning.

Vi kör på för fullt nu och till helgen ska vi nog ha däcket klart…. 

Håll tummarna att det blir uppehåll ….på regnet alltså!!

Allt gott till Er alla !

20. mar, 2013
0

Senaste kommentarer

18.10 | 20:23

Åh så liten hun var da😄

25.07 | 22:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". ...

16.07 | 11:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker kö...

22.06 | 18:35

Hello Daan & Ulrike We are missing you at Aktio, but our project on AquaSu...