Vi bytte "hus & hem" mot hav & båt

Maj 2012

Solstolarna i viloläge i dubbelbemärkelse:)
Solstolarna i viloläge i dubbelbemärkelse:)
På väg för att fylla kylskåpet. Igen !!
På väg för att fylla kylskåpet. Igen !!
Dinghie tur
Dinghie tur
mot Anfi Del Mar
mot Anfi Del Mar
Anfi från ovan
Anfi från ovan
Rosmarin
Rosmarin
"Feriterian" det som inte finns där är inte nödvändigt att ha alls :)
"Feriterian" det som inte finns där är inte nödvändigt att ha alls :)
Bougenvilla
Bougenvilla
Hibiskus blomma
Hibiskus blomma
Bougenvilla som klättrat runt fönster och balkonger
Bougenvilla som klättrat runt fönster och balkonger
Mogàns gubbhörna...här spelas högljutt kortspel var dag   :)
Mogàns gubbhörna...här spelas högljutt kortspel var dag :)
Ännu fler "b-villor"
Ännu fler "b-villor"
Jakarandan blommar
Jakarandan blommar
Flamboyan träd liknar Jakarandan men har röda blommor och stora "ärtskidor" när den blommat över de används till musikinstrument ....
Flamboyan träd liknar Jakarandan men har röda blommor och stora "ärtskidor" när den blommat över de används till musikinstrument ....
Flam träd
Flam träd
Resväskorna vi packat i för hitresan ställde vi här och  på en dag hade de försvunnit till någon som behövde dem bättre.Lika gjorde vi med klädgalgar vi inte behövde mer. Det känns bra att få ge bort :)
Resväskorna vi packat i för hitresan ställde vi här och på en dag hade de försvunnit till någon som behövde dem bättre.Lika gjorde vi med klädgalgar vi inte behövde mer. Det känns bra att få ge bort :)
Tom monterar ny antenn,  förhoppningsvis får vi bättre internet nu
Tom monterar ny antenn, förhoppningsvis får vi bättre internet nu
Carlos testar våra regulatorer o västar, 
ingen "pyspunka" :)
Carlos testar våra regulatorer o västar, ingen "pyspunka" :)

Det var länge sedan jag skrev något här på hemsidan men vi har inte seglat så mycket sedan vi kom tillbaka hit till Gran Canaria från vår senaste segling från La Gomera i Februari. 

Tiden går så fort och det händer saker hela tiden men kanske inte så mycket som är värt att skriva om när man ligger still …men vi har haft en härlig tid här i Mogàn med våra seglar vänner och vi har fått en hel del besök från Sverige med både släkt och vänner som överraskat oss . 

Så har vi fått många nya glada vänner också bland annat en familj från Växjö som berättade att de följt oss på "bloggen", de gav sig till känna när de var här på semester och kom promenerande på piren . Härligt att höra hur vi kunnat inspirera andra till att planera för sitt livs seglats , kanske vi möts på haven någonting i framtiden, lycka till önskar vi er…. 

Vi har tagit dinghien (lilla gummibåten) ut på havet och svalkat oss när det blivit för varmt ombord på  båten, en tur till Tauro tur o retur i full fart gör att man sen kan fortsätta arbeta igen. 

Det går ju bra att bada vid stranden här i Mogán men där var väldigt mycket folk i Mars/April månad. 

En härlig  segeltur med fam.Borkamo till Anfi Del Mar där vi ankrade upp i viken, var däremot mycket mer inbjudande till bad. Det tackar vi  Aina och Kjartan för.

 

Så har vi varit till det regn ruskiga Sverige och firat påsken och samtidigt passat på att få saker och ting uträttat till glädje för både kropp, båt och själ.

Kallt var det där hemma i Dalarna och längtan hit ner till värmen igen blev stor när vi vaknade en morgon och det snöade för fullt. Då värmde vi oss med ett hjärtligt besök hos seglar vänner i både Stockholm och Hällefors, så roligt att få träffa er alla där hemma både med och utan segel förståss!! 

På de veckor vi varit borta har kvicksilvret skjutit på ordentligt, vi hade 29° i båten och 31,6° ute och ingen vind alls när vi kom tillbaka. Det ser ut att hålla i sig och som tur är det heller ingen calima på väg in över oss. 

 Det syns verkligen att det är vår här nu, jakaranda , flamboyan träden  och nerium buskarna blommar för fullt och allt  doftar så gott . Alla bougenvillas som de klippte ner  här i Mogàn tidigare i år  har nu tagit ordentlig fart . 

Fågel kvitter och koltrast sång hörs mer ofta nu och vi har ett härligt par( någon sorts mås) som när kvällen kommer flyger ovanför hamnen och när de sjunger låter det som en blandning mellan "du kan inte ta mej" och traditionellt måsskriiii…ja det är svårt att beskriva men man blir glad av deras läte:)

Här i  hamnen Puero Mogán är det mycket  lugnare nu, lågsäsongen är här och vi har numer gott om plats på stranden och i butikerna och på restaurangerna är det verkligen snabb service. 

Det känns lite vemodigt på samma gång för nu har många båtar som vi lärt känna här på bryggan gett sig iväg mot Portugals kust en del till medelhavet och andra har helt enkelt stängt igen sina båtar och flugit hem för att möta våren/sommaren i Norden. 

Lewanna kommer att ligga kvar här med besättning en vecka till eller två innan vi kastar loss för vidare äventyr, innan dess ska vi gå igenom allt som har med säkerhet att göra dvs. i stort sett  allt på båten, bl.a. löplinornas fästen  på däck ska bytas ut och våra flytvästar ska prydas med blixt ljus som inhandlats.

 Propellern måste rengöras från snäckor som passat på att bosätta sig medans vi legat stilla. Tom har fridykt ner och gjort det jobbet.

Vår granne är en dykbåt "Marea Canaria Extradivers" med en mycket trevlig Carlos ombord som hjälper oss att gå igenom dykutrustningen  som legat ombord på Lewanna  sedan många år, Carlos tog sin tub och vi testade regulatorer och västar, de verkar att fungera bra . Så nu är det bara att damma av certificatet och mjukstarta på nytt!

Under dagarna som kommer  ska jag gå igenom vårt "nödskafferi" längst ner i durken och se efter vad som finns kvar och vad som behöver fyllas på. 

Butiken här har mycket svenska och norska märken av både konserver och färskvaror om man vill ha det. 

Annars finns här ett brett sortiment på spanska seranoskinkor ,salami och ostar i lösvikt och massor av annat gott …mums passar oss perfekt.

Det blir lätt tapaskvällar och annars passar det ju så bra  som förrätt:)

Lite extra lyx har vi unnat oss i dag , hotellet har en kanon fin spa anläggning med en stor uppvärmd innomhus pool med flera olika "stationer" massage strålar eller mer likt ett gigantiskt bubbelbad men du valde själv om du ville ha det mjukt eller med full kraft. Åå det kan vi rekomendera varmt i dubbel bemärkelse. 15€ / p för 2 timmar. 

Kram till er alla !!

Ett tips!!

Om ni dubbel klickar på en av de små bilderna kommer de upp så du kan klicka dig fram bild för bild  (mellan storlek) och texten till bilden syns under...annars ta upp till helskärm för bildspel! 

Senaste kommentarer

18.10 | 20:23

Åh så liten hun var da😄

25.07 | 22:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". ...

16.07 | 11:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker kö...

22.06 | 18:35

Hello Daan & Ulrike We are missing you at Aktio, but our project on AquaSu...