Vi bytte "hus & hem" mot hav & båt

Blogg

Internationell utomhus pool 25 x 50 meter uppvärmd till 26° och med ett gym intill i samma byggnad. Ja ,det är väl inte så dumt !

 Vi bara råkade hitta det när vi letade efter en livsmedelsbutik, det tar oss ca: 10 minuter att gå dit så det ligger väldigt nära och bra på alla vis.

Visst kan man simma i havet ännu om man känner sig lite som en Viking , men inte gör det något  om man slipper frysa redan efter 3 minuter.

Här i badhuset har de en väldigt fin service för de äldre , de får alla komma och simma hur mycket de vill när de vill helt GRATIS . 

Vi träffar så många härligt glada pensionärer som mer än gärna berättar om sina livs äventyr.

Vi börjar att känna oss hemma här i Gzira nu, vi trivs riktigt bra. 

Här finns ju allt man behöver på nära håll. Frukt och grönsaker köper vi av en trevlig man på hörnet som har mycket att välja på och som gärna ger tips om vad man kan göra med alla godsakerna som odlas här på ön.

Så har vi de bästa pasta rätterna på Café Oblico för att inte tala om deras glassbar & kondis disk Mmmm. 

Det är inte så svårt att hitta anledningar till att få lov att gå dit . Det finns alltid något som behöver firas :)

Folket här på Malta håller som bäst på att förbereda sig för att fira Julen, de har  pyntat sina hem med färgglada ljusslingor som blinkar och deras fönster är som små skyltfönster med julgranar, Maria & Jesusbarnet i krubban, stjärnor & glitter överallt.

Ett besök i Valletta så här i jule tid var lite av en upplevelse, hela staden var jul pyntad och musik spelades överallt, människor verkade glada och vi kände inte alls av någon julstress. Det var bara mysigt när mörkret föll och alla ljusen tändes.

Att det är vinter även på Malta det känns, de dagar som inte solen är framme och värmer oss blir det väldigt rått och kallt , speciellt då regnet faller. Med en luftfuktighet på 85% biter vinden tag ordentligt, det isar så man hackar tänder. 

Kallast lär det visst bli i Januari-Februari . Sedan vänder det och går mot vår igen.

Det var en liten December rapport från Gzira 

Allt gott till er alla !!

16. dec, 2012
0

Senaste kommentarer

18.10 | 20:23

Åh så liten hun var da😄

25.07 | 22:40

Hej ! Vi är nöjd med båten, men alla båtar har "barnsjukdomar". ...

16.07 | 11:58

Hejsan . Vi håller på och tittar på en 40 cc som vikanske tänker kö...

22.06 | 18:35

Hello Daan & Ulrike We are missing you at Aktio, but our project on AquaSu...